شیره انگور (طرز تهییه شیره انگور /خواص شیره انگور/ نگهداری شیره انگور )

مراحل کار:

در اینجا بطور مختصر طرز تهیه دوشاب یا شیره انگور را توضیح میدهیم:

پس از چیدن انگور و دست چین نمودن آنها و جدا کردن انگور های سالم از انگورهای بیمار و آفت زده بهتر است کلیه انگور ها را در داخل یک گونی ریخته و درب گونی را بسته درداخل حوض یا محیطی مناسب شروع به له کردن انگورها نماییم.

در صورت خروج آب انگور یک آبکش ریز جلوی آن قرارداده تا در صورت خروج حبه انگور آنها را گرفته و مجدد برای آبگیری به داخل گونی بریزیم پس از کسب اطمینان از اینکه آب انگور به طور کامل خارج شده است ؛

شیرابه را در داخل بشکه ای یا ظروف با دهانه تنگ و ارتفاع بلندریخته که برای هر 3جعبه انگور (معادل 60کیلو) یا حدودا 50لیتر شیرابه حدود 2 کیلو خاک سفید مخصوص شیرابه و یا خاک قرمز (رس) می ریزیم وخوب هم می زنیم تا کاملا در شیرابه حل شود که دلیل استفاده از خاک گرفتن خلط های موجود در شیرابه است.

 
شیره انگور



 


همچنین خاک سفید یا خاک شیره (نوعی خاک آهکی زرد) یا گرد شیره سبب شفاف شدن دوشاب می شود.لذا باید حدود 10الی 12 ساعت به همان شکل بماند تااصطلاحا صاف شود.
بعد از سپری شدن زمان مذکور خلطی موجود در شیرابه ته نشین شده و آب صاف آن در بالای ظرف می ماند دراین زمان به آرامی آب انگور را از بالای ظرف برداشته و به دیگ منتقل می کنیم که برای هر  20لیتر شیرابه ؛ یک سفیده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم .

علت استفاده از سفیده تخم مرغ برای خوب کف کردن در هنگام جوشیدن است زیرا هرچه درزمان جوشیدن بهتروبیشتر کف کند شیره شفاف تری به دست می آید .

شعله اجاق گاز در اوایل باید بالا باشد تا آب انگور زود به جوش آید بعد از جوشیدن خودبه خود کف هایی به رنگ گردوخاک بالا می آید که آنهارا با کفگیر آرام برمی داریم تا زمانی که کفهای چرک تمام شود .

بعد از این مرحله کفهای سفید و تمیزی ایجاد می شودکه این کفها را نیز برداشته تا زمانی که دیگر هیچ کفی ایجاد نشود بعد از این مرحله شیره زرد رنگ یا قرمزی ظاهرمی شود که نیاز به مراقبت بیشتری دارد تا ته نگیرد واصطلاحا نسوزد امااین مرحله نیاززیادی به هم زدن ندارد و بعداز 1-2 ساعت جوشیدن شیره ما آماده می شود.

برای تست کردن کمی از آن رادر پیاله ریخته وبعداز سرد شدن در صورت کش آمدن که اصطلاحا قوام آمدن نام دارد شیره کاملا آماده شده است.

قابل ذکر است اگر بیش از حد جوشیده شود شیره سفت شده و اصطلاحا از حد خود رد شده است .

خواص شیره

 

 

1dooshab7

 

دوشاب برای اشخاص سرد مزاج مفید و مقوی می‌باشد. 

طبع آن گرم و تر است.

خون ساز و چاق کننده می‌باشد.

باز کنندة مجاری عروق و گرفتیگها است.

اگر با سداب خورده شود برای صرع نافع است.

اگر با افتیون خورده شود برای وحشت و اضطراب مفید است.

اگر با انجیر و شنبلیله خورده شود برای سرفه‌های مزمن و درد سینه نیکو می‌باشد.

اگر با کمی زعفران خورده شود برطرف کنندة هم و غم و خشم شدید است.

اگر با شیر تازه و کمی بادام خورده شود برای رفع خفقان و ضعف احشای داخل شکم بسیار نافع است.

اگر با کمی سرکه خورده شود برای یرقان و ضعف طحال مفید است.

اگر با جوشاندة جو مخلوط شود برای خرد کردن سنگ کلیه و مثانه خوب است (طرز تهیه جوشاندة جو بدین طریق است: 20 گرم جو را در یک لیتر آب با حرارت خیلی ملایم به مدت 7 ساعت بجوشانید).

افراط در خوردن دوشاب باعث سوزاندن خون ، بالا بردن حرارت بدن و سردرد می‌شود به خصوص در گرم مزاجان برای رفع این حالت بهتر است که از تخم ریحان و تخم خشخاش استفاده شود.

 

شیره انگور و ارده

در ادامه بحث بیماریهای سرد به غذا می خواهیم توجه بیشتری به غذا به خصوص «غذاهای فوری» داشته باشیم که نیاز کارمندان، دانش آموزان به خصوص زنان کارمند است. بیش از 20 میلیون دانش آموز و کارمند داریم که فرصت کافی نداند غذا بپزند و ناچارند غذاهای فوری مصرف کنند.

اگر با شیره انگور، آشنایی ندارید می‌توانید از پدر و پدربزرگ خودتان، بپرسید تا از مزه‌اش برای شما، خاطره بگویند. ترکیبی از شیره با ارده یا عسل می تواند یک غذای فوری باشد و موجب کار فکری بهتر شود. اگر کار فکری می‌کنید، بهترین غذا برای مغز است. اگر زن باردار هستید یا فردی هستید که کار سنگینی انجام می‌دهد، شیره و ارده، غذای خیلی خوبی برای شماست. اگر دانش آموز هستید و باید کار فکری کنید، اگر کارگری هستید که نیاز به زور بازو دارید تا با قدرت تیشه‌ای بزنید یا آجری ببرید، یا اگر راننده‌ای هستید که در صف‌های ترافیک، نیاز به آرامش دارید، از این غذا استفاده کنید.

کشاورزان محترم هم باید تصمیم بگیرند در زمین‌های مناسب کنجد بکارند. در سالهای آینده باید برای اینکه بتوانیم به اندازه کافی منجد داشته باشیم، باید معادل گندم، کنجد بکاریم.

باید به اندازه کافی کنجد داشته باشیم تا از ارده‌ و روغنش برای مواد غذائی خود استفاده کنیم. به علاوه به کنجاله کنجد احتیاج داریم تا غذای مرغ تامین کنیم و گوشت مرغ خوبی به دست بیاوریم.

از شیره و ارده به جای این غذاهای فوری رایج، سوسیس، کالباس، فست فود‌ها (زورپخت‌ها) استفاده کنید. فست فودها موجب سردی می‌شود. بیماری را تشدید می‌کند. حتی موجب نازائی و نابرورائی می‌شود.

ورزشکاران محترم اگر بخواهند با غذای کمی، انرژی زیادی بگیرند و مثل آهو جست و خیز برنند یا اگر والیبالیست هستند، خوب و بانشاط بپرند، ارده با شیره انگور میل کنند تا در مسابقات بین المللی پرتوان باشند و برنده شوند.

فکر نکنید وقت به عنوان غذا، با گوشت گاو، شکم را پر می‌کنید توانائی زیادی دارید. شیره و ارده، همیشه جزء غذاهای مورد مصرف در ورزش‌های قهرمانان ایران و هند بوده است.

این غذا را تهیه کنید و زمینه‌اش را در سر سفره‌تان فراهم کنید.

کیک شیره انگور



تخم مرغ 2 عدد
شکر دو ق غ
روغن مایع نصف لیوان
3-4 لیوان شیره انگور
ابگرم ا-4 لیوان
بکینگ پودر یک ق چ
ارد یک و نیم لیوان


تخم مرغ و روغن و شکر رو باهم مخلوط میکنیم و با همزن میزنیم تا رنگش روشن بشه .



فر رو روشن میکنیم با درجه 160 سانتیگراد .
حالا ابگرم رو به شیره اضافه میکنیم و بعد به مواد کیک اضافه میکنیم و خوب میزنیم تا کف کنه .



ارد و بکینگ پودر رو باهم مخلوط میکنیم و الک میکنیم .
حالا ارد و کم کم به مواد کیک اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم تا یکدست بشه.
قالب مورد نظرمون رو کاغذ روغنی پهن میکنیم و مواد رو تووش میریزیم .



در فر گرم شده قرار میدیم با 180 درجه سانتیگراد به مدت 1ساعت .
نوش جان. 



صبا نوشت : این کیک بافت خیلی پوکی نداره ولی خمیری شکل نیست بافت فشرده ای داره ...
طعم شیره تووش کاملا مشخصه خوب کیک شیره انگور
ماله من زیاد توو فر موند چون یادم رفت کمی دورش داشت می سوخت !
اگه شیرین دوست دارید میتونید شکرش رو بیشتر کنید ...
من کم شیرین درست کردم تا بابام که دیابت داره بتونه بخوره ...

اینم عکس پرسنلیش تا بافت کیک رو ببینید ...


طرز تهیه ی کیک گردویی با ارده و شیره انگور


fo13742  طرز تهیه ی کیک گردویی با ارده و شیره انگور  %d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b9 %d8%b4%db%8c%d8%b1%db%8c%d9%86%db%8c %da%a9%db%8c%da%a9 %d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%db%8c  کیک گردویی مافین رزیمی غذا سوفله شکلات دسر انواع کیک انواع شیرینی انواع شکلات انواع دسر آشپزی

مواد اولیه :

 تخم‌ مرغ  سه عدد  کره  دو قاشق سوپخوری  روغن و ارده  از هر کدام نصف پیمانه  بیکینگ‌ پودر  یک قاشق چایخوری  شیره انگور و گردو خرد شده  از هر کدام یک پیمانه وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری آرد دو پیمانه

طرز تهیه:
اصولا کیک گردویی از آن دست شیرینی‌های مقوی می‌باشد که وقتی میل کنید، انرژی‌تان چند برابر می‌شود و ممکن است زورتان آنقدر زیاد شود که با مشت به دیوار بکوبید، حالا حساب کنید که کیک گردویی را با ارده و شیره انگور میل کنید. انرژی‌تان می‌شود صد برابر، دیگر کسی جلودارتان نیست، بگذریم.
ابتدا تخم‌مرغ‌ها را خوب هم می‌زنیم تا حجیم شوند. سپس روغن و کره نرم‌شده در محیط را به آن اضافه کرده و هم می‌زنیم. بعد شیره انگور و ارده را افزوده و به هم زدن ادامه می‌دهیم. نیمی از گردو و وانیل را ریخته و در انتها آرد و بیکینگ‌پودر را الک کرده و با مواد کاملا مخلوط می‌کنیم و در قالب چرب‌شده ریخته و روی آن نیمی دیگر از گردوها را می‌ریزیم و در فر از قبل گرم‌شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴۰ الی ۴۵ دقیقه قرار می‌دهیم.

 

/ 0 نظر / 561 بازدید